Sukukirje syksyllä 2010

Hyvät Remekset ja muut sukulaiset !

Syksyinen tervehdys teille kaikille sukuseuramme jäsenille ja muillekin sukulaisille!

Tässä kirjeessä kerron tulevasta toiminnasta, mutta myös pyydän jäseniltä tietoa eräistä asioista. Toivon, että teillä olisi mahdollisuus osallistua tilaisuuksiimme.

Odotan myös, että kaikki voisitte vastata kyselyihimme joko sähköpostitse tai kirjeitse.

Tiedoilla, joita keräämme, on suuri merkitys seuramme toiminnan kehittämiseksi.

Sukutapaaminen Oulussa perjantaina 25.2.2011

Ohessa sukutapaamisen ohjelma. Tapaamisen tarkoitus on tiivistää Pohjois-Suomen Remesten yhteydenpitoa ja saada aikaan alueellista toimintaa pohjoisen Remesten kesken. Tapaamisessa on mukana myös remes-sukututkimusta tehnyt Seppo Remes. Hänellä on työn alla kirja Oulunseudun Remeksistä. Tilaisuudessa voimme myös keskustella ensi kesän sukukokousta seuraavan sukukokouksen järjestämisestä Oulun seudulla vuonna 2015. Mukaan mahtuu noin 25 ensin ilmoittautunutta.

Ohjelma on ilmainen, mutta osanottajat vastaavat itse ruokailu- ja mahdollisista majoituskuluistaan.

Pyydän ilmoittautumisia etukäteen 15.1. mennessä ylläolevaan sähköpostiosoitteeseeni tai kirjeitse osoitteella Matti Remes, Tammisaarentie 18. 10300 Karjaa tai puh. 019-236 923.

Tapaamisen lopullisen ohjelman ja muut ohjeet, mm. majoitusvaihtoehdoista lähetän etukäteen ilmoittautuneille helmikuun alussa.

Voitte kuitenkin jo nyt saada infoa Oulusta ja sen tapahtumista os:sta www.ouka.fi. Toivon Pohjois-Suomen Remesten osallistuvan suurella joukolla tapaamiseen, tervetuloa !

Sukukokous ja muut tilaisuudet Kiuruvedellä 23-24.7.2011

Ohessa seuraa sukukokouksen ja muiden tilaisuuksien alustava ohjelmahahmotelma. Kuten huomaatte, tulee ohjelmasta hyvin runsas; lauantaina on varsinainen sukukokous ja sukujuhla, mutta sen ohessa on taidenäyttely ja kirjallisuusnäyttely Remes-sukuun kuuluvilta kirjailijoilta. Pyydän kaikkia Remes-sukuisia tai muuten sukuun itsensä lukevia kirjailijoita ja kirjoittajia ottamaan yhteyden minuun, jotta saisimme jo varhaisessa vaiheessa käsityksen siitä, kuinka monta kirjailijaa tai kirjoittajaa tapaamiseen/näyttelyyn olisi tulossa ja kuinka monella teoksella. Ota yhteys em. osoitteilla mahdollisimman pian.

Sukujuhlallisuudet jatkuvat sunnuntaina juhlajumalanpalveluksella, jossa saarnaa joku sukuumme kuuluva. Sen jälkeen seuraa sunnuntain kohokohta eli Kiuruveden ensimmäisen kirkon aloitteentekijöiden – Remeksiä luonnollisestikin – ja rakentajien muistolaatan paljastus Vanhalla kellotapulilla. Muusta ohjelmasta voit katsoa tapahtumia-sivulta. Seuran hallitus päättää lopullisen ohjelman ja siinä yhteydessä mm. juhlaesitelmän pitäjän, juhlasaarnaajan, laatan paljastajat ym. asiat helmikuussa. Etukäteen voitte tiedustella majoituspaikkoja esim. Peltolan hotellista, Sininenhelmi eli ent. Hankaniemen talosta tai Runnin kylpylästä.

Lähetämme kutsun sukukokoukseen ja lopullisen ohjelman tarpeellisine ohjeineen (myös majoituksesta) kevään 2011 lopulla kaikille sukuseuran jäsenille.

Uudet kotisivut

Seuramme hallituksen jäsen Taisto Toivola on työstänyt seuralle uudet kotisivut, mistä hänelle suuret kiitokset !

Jotta me kaikki saisimme niistä mahdollisimman suuren hyödyn, toivon että te tutustuisitte sivuihin intensiivisesti ja antaisitte palautetta niistä. Vain siten voimme kehittää sivuja edelleen.

Toivon myös, että sivut aktivoisivat jäsenistöämme eri tavoin sukuasian edistämiseen sekä sukuyhteyden lujittamiseen.

Te voitte lähettää kotisivuille esim. omia muistelmia/muisteluksia, henkilökuvia ja historiikkejä suvun jäsenistä, joita haluatte tuoda esille, kuvauksia historiallisista tapahtumista, joissa Remeksillä on ollut osuutta, sukututkimuksia esim. omista sukuhaaroistanne tai vaikkapa sukutaloistanne, kuvauksia tämän päivän menestyneistä Remeksistä , valokuvia liitettäväksi teksteihinne tai vain tunnistettavaksi,

kannanottoja keskustelupalstalle esim.

seuramme toiminnasta ja sen muodoista, ehdotuksia ja toiveita, myös parannusehdotuksia kotisivujen kehittämiseksi. Ja ylipäänsä, mikä asia teitä kiinnostaneekin, ottakaa “kynä käteen” ja avatkaa yhteys kotisivuille !

Ethel E. E. Remeksen apurahat haettavana

Seuramme jakaa vuosittain opiskelija-apurahoja Ethel E. E. Remeksen rahastosta. Sivuillamme on ilmoitus apurahojen haettavuudesta 31.1.2011 mennessä. Viime vuosina on ollut yllättävän vähän hakijoita, joten kertokaapa lapsillenne ja lastenlapsillenne tästä mahdollisuudesta.

Jäsenmaksut ja jäsenhankinta

Seurassamme on tällä hetkellä noin 250 jäsenta. Jäsenluettelossa on noin 45 henkilöä, joiden osoite on ilmeisesti vanhentunut , muuten virheellinen tai puuttuu kokonaan ja lisäksi em. syystä osa jäsenistä ei ole maksanut jäsenmaksuaan. Mikäli et ole vielä maksanut jäsenmaksuasi, toivon, että voisit maksaa jäsenmaksun 15 euroa seuramme tilille Kiuruveden Osuuspankkiin: 478310-211436 vielä ennen joulua. Kiitos siitä ! Pyyntö koskee siis vain maksamattomia jäseniä !

Pyydän myös ilmoittamaan muuttuneista osoitteista.

Jotta vahvistaisimme seuraamme ja myös sen taloutta, vetoan puheenjohtajan kanssa teihin kaikkiin jäseniin;

haastan kaikki jäsenet hankkimaan ainakin yhden uuden jäsenen kesän sukukokoukseen mennessä.

Ilmoittakaa hänen nimensä ja täydelliset yhteystiedot jäsentietolomakkeella (kts. kotisivut) tai suoraan osoitteellani. Otan häneen sitten suoraan yhteyttä jäsenkirjeellä.

Uusia jäseniä voi löytyä helposti, kun käytte sukupiirissänne läpi, ketkä ovat ja ketkä eivät ole tällä hetkellä jäseninä seurassamme.

Jäsentietolomake

sivuillamme on jäsentietolomake, jonka pyydän täyttämään – jos suinkin mahdollista – kaikisssa kohdissa. Tarkoitus on kerätä lomakkeella tarkennettua tietoa sukututkimusta varten ja toisaalta saada kaikilta jäseniltä ajantasalla olevat yhteystiedot. Valtaosiltaan jäsenluettelomme tiedot ovatkin ajantasalla, mutta nyt niitä on täydennettävä sähköpostiosoitteilla.

Seurassa tullaan pikkuhiljaa yhä enemmän siirtymään tiedotuksessa sähköiseen tiedotukseen.

Siksi sähköpostiosoite ja tieto kotisivujen lukumahdollisuudesta on meille hyvin tärkeä tieto.

Pyydän siis, että kaikki jäsenet täyttävät lomakkeen joko kotisivuilla tai paperilla ja lähettävät sen mahdollisimman pian ennen joulua minulle joko postitse tai kotisivun välityksellä.

Ellei Sinulla ole tietokonetta – yhteyksineen kotisivustoon ja sähköpostiin – lähetämme postituksemme entiseen tapaan kirjeitse kuten nytkin. Jos voit lukea kotisivujamme ja ottaa vastaan sähköpostitiedotuksiamme esim. lastesi tai lastenlastesi välityksellä/koneella, niin pyydämme ilmoittamaan siitä sopivalla tavalla jäsentietolomakkeessa tai kyselylomakkeessani.

Suuret kiitokset vaivannäöstänne !

Sukukirjat ja muut myyntituotteet

Seuramme jäsen Kirsti Pakula on julkaissut teoksen “Joppilan Remekset“, jota voit tilata suoraan tekijältä os: Mustikkatie 23 C 2, 70280 Kuopio, puh. 050-565 0952.

Ruotsissa asuva Seppo Remes on julkaissut seuraavat teokset, joita voit tilata Kiuruveden Äänirauta-kirjakaupasta, puh. 017-822 550 tai suoraan tekijältä os:seppo.remes(at)telia.com

– Paaran Remekset

– Mattilan Remekset

– Mäkelän Remekset

– Kytölän Remekset

– Tiusan Remekset

– Murtomäen Remekset

Kaikki em.teokset käsittelevät Kiuruveden Remeksiä kantatalohaaroittain. Seppo Remeksellä on työn alla teoksia, joissa käsitellään mm. Oulunsalon ja Muhoksen sekä Rantasalmen Remeksiä.

Pöytäviirejä ja ns. isännänviirejä, joita koristaa kiuru- ja aaltoaiheinen sukuvaakunamme, on saatavissa sukuseuramme puheenjohtajalta Valvatti Remes-Siikiltä, puh. 0451-307 677 tai valvatti.remes-siik(at)kolumbus.fi

Sukutietouden aikakauslehtiä

Jos olet enemmän kiinnostunut sukututkimuksesta, sukuseuratoiminnasta tai laajemmin Suomen historiantutkimuksen uusista tuloksista, niin tässä viiden alan aikakauslehden tilausosoitteet:

– Sukutieto (Suomen Sukututkimuseuran jäsenlehti) seura(at)genealogia.fi, puh. 010 387 7900

– Sukuviesti (Sukuseurojen Keskusliiton jäsenlehti) sukuviesti(at)suvut.fi, puh.09-4369 9450

– Genos (Suomen Sukututkimuseuran aik.kirja) seura(at)genealogia.fi, puh. 010 387 7900

– Historiallinen Aikakauskirja (SHS ja HYL) jaakko.poyhonen(at)heureka.fi tai pro.tsv.fi/haik

– Historisk Tidskrift (Hi Fö i F) (ruotsinkiel) michaela.brann(at)kolumbus.fi, puh. 040-563 1492