SERKKUJA JA SUKULAISIA TAPAAMAAN

Me olemme serkkuja, huudahtivat Oulun maakunta-arkistossa vierekkäin istuneet rouvat tavatessan toisensa Oulun sukutapaamisessa ensimmäisen kerran. Samana päivänä Pohjois-Pohjanmaan museossa muisteli moni Oulussa syntynyt omia lapsuutensa maisemia arkkitehti Kaarina Niskalan esitellessä Oulun kaupungin pienoismallia vuodelta 1938.

Ensi kesänä meillä Remeksillä on jälleen oiva tilaisuus tutustua toisiimme ja sukumme merkittävään asuinseutuun Kiuruveteen. Heinäkuun 23.päivänä kokoonnumme Kiuruveden uudelle kulttuuritalolle sukukokouksen ja sen jälkeen sukujuhlaan.

Sunnuntaina 24.7.2011 Kiuruveden kirkossa pidettävän messun jälkeen paljastetaan Kiuruveden ensimmäisen kirkon puuhamiesten ja rakentajien Vanhan tapulin seinään kiinnitetty muistotaulu. Keskeisinä puuhamiehinä olivat Remekselän Mattilan Matti ja Paavo Remes.

Kiuruveden kulttuuritalon yhteydessä olevan kirjaston aulassa avautuu jo 1.6. Remesten sukuseuran näyttely ja 4.6. kulttuuritalon ylälämpiössä Ulla ja Paula Remeksen sekä Ethel E.E.Remeksen apurahan muutama vuosi sitten saaneen Enni Kinnusen taidenäyttely, joka kestää elokuun loppuun. Näiden näyttelyiden avajaiset ovat kulttuuritalolla  31.5.2011 klo 18.00. Remeksen suvun kädentaitojanäyttelyyn voi tutustua heinäkuun ajan Kiuruveden käsityökeskuksessa.

Sukutapaamisen ohjelma löytyy näiltä kotisivuiltamme.Sukukokouskutsu lähetetään myös kaikille jäsenille.

Toivon, että mahdollisimman moni sukuumme kuuluva ja Remeksistä kiinnostunut osallistuu heinäkuun toiseksi viimeisen viikonlopun tilaisuuksiin ja tutustuu näytelyihin. Uskon monien löytävän jälleen serkkuja ja kaukaisempia sukulaisiakin näissä kesätapahtumissa. Myös vanhempien. isovanhempien ja esivanhempien Kiuruvedeltä mahdollisesti löytyvät asuinpaikat sitovat meitä juurillemme. Tervetuloa Kiuruvedelle!

Toivotan kaikille hyvää kevättä sekä kesää! Tavataan Kiuruvedellä!

Valvatti Remes-Siik