Lehti: Jännittävä kalareissu jäi ikuisesti mieleen

» Seppo Remeksen valokuva pojantytöstä Idasta ja kalasaaliista voitti Kiuruvesi-lehden järjestämän valokuvakilpailun.Aito tunnelma, sommitelma ja ilta-auringon kajastus tekevät kuvasta mieleenpainuvan. Hetki kuvaa kiuruvetistä elämänmenoa parhaimmillaan.

KALASSA. Ida Remestä jännitti nähdä onkeen tarttunut kala. Kari-isä näyttää kalaa Idalle ja Lotta-äiti seuraa sivusta.

TIINA KILVENSALMI

KAUPUNKILAISTYTTÖ Ida Remes ei uskaltanut ottaa onkimaansa kalaa käteensä viime kesänä. OnneksiKari-isä auttoi ja Lotta-äiti seurasi vierestä. Idan ukki Seppo Remes sai tallennettua tämän ikimuistoisen kalastusreissun Sulkavanjärven rannalla kameraansa. Kuva on yksi Sepon tuhansista kuvista, joihin hän on tallentanut arjen pienen hetken. Ahkerana sukututkijana tunnettu Seppo Remes on myös aktiivinen valokuvaharrastaja. Kotimaassaan Ruotsissa hän toimii paikallisen valokuvapiirin puheenjohtajana. – Yksi syy valokuvaamiseen on, että sitä kautta muistaa asioita paremmin, pieniä yksityiskohtiakin. Valokuvaaminen on elämäntapa minulle. Kamera kulkee aina mukanani. Vaikka Seppo kuvaa välillä taidekuviakin, lähinnä sydäntä ovat arkiset hetket. – Kuvaan mielelläni ihmisiä, vaikka se on haastava kuvauskohde. Viimeksi kuvasin Venäjän reissullani ihmisiä töissään ja arkiaskareissaan. Kuvia kertyi kameraan nelisentuhatta. Kameran Seppo on omistanut rippikouluikäisestä saakka. Kotimaisemiin Sulkavanjärvelle Seppo palaa mielellään, vaikka Ruotsiin hän lähti jo 60-luvulla. – Kiuruvesi merkitsee minulle tavattomasti. Täällä ovat minun juuret ja osa identiteettiä. Kiuruvesi on se ykköslomapaikka.

? Seppo Remes 66 vuotta.

? Asuu Ruotsissa, lähtöisin Sulkavanjärveltä.

? Voitti Kiuruvesilehden valokuvakilpailun.

? Harrastaa sukututkimusta ja valokuvausta.