Julkaisut ja muut tuotteet

Tuotteet

Heraldikko Jukka Savisaaren suunnittelemassa sukuvaakunassa on mustalla kilvellä palkittain lentävä kiuru ja alainen aaltokoroinen palkki, molemmat keltaisia. Yhdistyksen puheenjohtajalta Katariina Pekkalalta (puh.0400-375597) voi kysellä enemmän pöytästandaareista ja isännänviireistä sekä tilata kyseisiä tuotteita.
Pöytästandaarin hinta on 35 € + postikulut.
Isännänviirin hinta on 80 € + postikulut.

Julkaisut

Matti Remeksen (s. 1708, k. 1765) valitusruno Henrik Helsingiuksen kuoleman johdosta

on tiettävästi ensimmäinen Remeksen kirjoittama julkaisu. Kiuruveden Remekselän kylässä asunut talonpoika kirjoitti sen vuonna 1757 ja se on Prändätty Suomen Niemen Turussa saman vuonna. Sitä säilytetään Helsingin yliopiston kirjastossa. Runo on painettu Kirsti Pakulan vuonna 2007 ilmestyneeseen Joppilan Remekset -sukukirjaan.

Lönnrot, Mehiläinen vuonna 1837: Huoliruno

Kiuruveden Remeskylässä asuneen Paavo Remeksen vuonna 1765 kirjoittama huoliruno veljensä, eläissään kunniallisen ja toimeliaan talon isännän, Mathias Remeksen Kiuruvedeltä, autuaallisesta täältäerosta. Runo on painettu Kirsti Pakulan sekä vuonna 1988 että vuonna 2007 ilmestyneisiin Joppilan Remekset -sukukirjoihin.

Kirsti Pakula on julkaissut päivitetyn version Joppilan Remekset-kirjastaan. Häneltä voi tiedustella kirjaa osoitteesta: Mustikkatie 23 C 2, 70280 Kuopio.

Seppo Remeksen kirjoittamia Paaran, Mattilan, Mäkelän, Kytölän, Tiusan, Murtomäen, Iisalmen ja Paloisten Remekset, sekä From nimiset Remekset ja Plump-nimisiä Remeksiä Kiuruvedeltä.Kirjoja on myynnissä Kiuruveden Äänirauta-kirjakaupassa, 0447582255. Kirjoja voi myös tiedustella sähköpostilla: seppo@seppo.re  . Valkeismäen, Oulunsalon, Muhoksen ja Rantasalmen Remekset ovat myös hänen tutkimuksensa kohteina.

Tietokirjailija Jouko Kokkosen (jouko.kokkonen(at)lts.fi) tuotannossa on useita paikallishistorioita, jotka käsittelevät Ylä- ja Pohjois-Savon historiaa sekä Savolaista Osakuntaa. Teokset tarjoavat paljon mielenkiintoista taustatietoa alueen menneisyydestä, vaikka ne eivät käsittele yksinomaan Remeksiä. Kaikki kirjat ovat saatavissa kirjaston välityksellä ja osaa niistä voi tiedustella tekijältä. Hinnat sisältävät postikulut.

Sata suarta Sulukavassa, Kiuruveden ja Pielaveden Sulkavan kylien kylähistoriikki, Iisalmi 1992, (Saatavana kirjastoista)

Kylät kirkkojen ympärillä, Kirkkosaaren ja Penttilänlahden kylähistoria (Pielavesi), Pieksämäki 1994. (Saatavana kirjastoista)

Järvien rantamilta ja mäkien rinteiltä, Vaaraslahden, Joutsenniemen ja Tommonmäen kylähistoriikki, Pieksämäki 1995. (Saatavana kirjastoista)

Hämmeen huutoo, Savon muata, Jylhän, Säviän ja Taipaleen kylähistoria, Pieksämäki 1997. (Tilattavissa tekijältä, 35 €)

Leipee niukemmalti, vettä viljemmalti. Haapamäen ja Kohmansalon kyläkirja, Pieksämäki 1998. (Tilattavissa tekijältä, 35 €)

Pielaveden naiset harmaassa rintamassa. Lotta Svärd Pielaveden paikallisosasto. Toinen tekijä Ilkka Laukkanen. Pieksämäki 2001. (Saatavana kirjastoista)

”Lähheinen oon kehumaan” – Lampaanjärven kylähistoria, Jyväskylä 2002. (Tilattavissa tekijältä, 45 €)

Kiuruvesi – kuvia & sanoja, Tampere 2003. Yhdessä Teemu Kokkosen (kuvat) kanssa. Nykyaikainen kuvateos Kiuruvedestä. (Myynti Äänirauta, Kiuruvesi.)

Pienistä puroista valtavirraksi, Pielaveden Osuuspankki 1904–2004, Jyväskylä 2004. (Saatavana kirjastoista)

Tuuhea oksa Savolaisuuden puussa – Savolaisen Osakunnan historia 1905–2004, Tallinna 2004. (Tilattavissa tekijältä, 40 €)

Kuin Hackmanin hyllyltä – Sorsakosken tehtaan työperinnekirja, Tallinna 2005. (Tilattavissa tekijältä, 30 €)

Hajallaan ku Haajaiskylä – koossa ku Konolanmäki – Haajaisten ja Konolanmäen kyläkirja, Tallinna 2005. (Tilattavissa tekijältä, 44 €)

Talakkunassa on voema ja terveys – Savo-Karjalaisen osakunnan talakkunajuhla 120 vuotta, Tallinna 2006. Yhdessä Pekka Suutarin kanssa. (Tilattavissa tekijältä, 25 €)

Rannankylästä kirkonkyläksi – Pielaveden kirkonkylän historiaa, Tallinna 2006. (Tilattavissa tekijältä, 35 €)